Батьки Сущенка отримали від нього лист, датований ще 28 січня

Батьки Сущенка отримали від нього лист, датований ще 28 січня

Укрінформ
Батьки ув’язненого в Москві власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка днями отримали лист від нього, датований ще 28 січня. 

Про це агентству повідомили у п'ятницю в Національній спілці журналістів України. 

"Я живий і здоровий, ви, очевидно, мене бачили по телебаченню на засіданні лефортовського суду... бачили, що я в нормальній фізичній і психічній формі, навіть гуморив із Ромою Цимбалюком (власкором інформагентства УНІАН у Москві. - Ред.)... Моя вам порада: сприймайте те, що зі мною сталося, по-філософськи. Не важливо тепер, чиї я тут гріхи спокутую - свої чи чужі - і через яку заразу я тут опинився... Головне, що живий і здоровий, не піддаюся на шантаж, погрози, обіцянки-цяцянки... Головне, що вам, мої дорогі, як і моїй сім'ї, ніколи не буде соромно за те, що зі мною сталося..." - написав журналіст.

Сущенко також повідомив, що фізичного насильства щодо нього не застосовують, а до психологічного він уже "пристосувався", хоча спершу тиск був шалений. 

"Мені дуже допомагає підтримка рідних, журналістів - і українських, і зарубіжних, громадських наших і міжнародних організацій", - пише журналіст. 

Сущенко також повідомив, що напередодні отримав від батьків аж чотири листи, щоправда датовані листопадом і груднем минулого року. 

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-