Сущенка в СІЗО відвідав консул

Сущенка в СІЗО відвідав консул

Укрінформ
Адвокат незаконно затриманого журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін відвідав свого підзахисного в СІЗО і подав папери у його справі з нотаріально завіреним перекладом з української мови.

Про це він сказав в інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

"Минулого тижня в Росії були довгі вихідні, тому в СІЗО було важко потрапити. А сьогодні побував у Романа Сущенка. Він сидить з тим же співкамерником, відносини нормальні. Романові, нарешті, передали холодильник. Після мене його відвідав консул України Геннадій Брескаленко", - сказав Фейгін.

Адвокат також уточнив, що, як і планував раніше, подав папери, отримані з України і відхилені Слідчим управлінням ФСБ (довідка від ГУР МОУ, що Сущенко не проходив у них службу та свідоцтво про закінчення Романом Сущенком КНУ), тепер вже з нотаріально завіреним перекладом на російську.

Фейгін уточнив, що відмова у залученні даних паперів незаконна, оскільки згідно з договором про взаємну правову допомогу російські структури зобов'язані приймати їх на будь-якій мові і вже самостійно забезпечувати автентичний переклад.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, в порушення міжнародних правил, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що воно не відповідає дійсності.

Лефортовський районний суд продовжив Сущенку термін перебування під вартою до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повністю інтерв'ю з Марком Фейгіним пізніше читайте на сайті Укрінформу.

Фото: @vasilymaximov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-