Справа Сущенка: суд відмовився приймати документ українською - адвокат

Справа Сущенка: суд відмовився приймати документ українською - адвокат

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат власкора Укрінформу Романа Сущенка, незаконно затриманого в Москві, повідомив, що суд відмовився приймати лист від ГУР МОУ, в якому заявлено, що Сущенко не є їх співробітником.

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

"Документ від ГУР МОУ, в якому чітко сказано, що Роман Сущенко не є їх співробітником, суд сьогодні не прийняв, мотивуючи тим, що документ українською мовою. Нагадаю, що у випадку з Савченко ситуація була з точністю навпаки - не приймали через те, що документ не українською", - сказав Фейгін.

Він також уточнив, що слідчий, який веде справу, взяв цей документ до розгляду.

Раніше адвокат протестував у зв'язку з тим, що йому відмовили в залученні своїх експертів при проведенні призначених експертиз.

Як повідомлялося, 30 вересня власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка з порушенням міжнародних правил затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно, заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Як відомо, сьогодні Лефортовський районний суд продовжив перебування під вартою Роману Сущенку до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-