Адвокат Сущенка: Рішення про продовження арешту -

Адвокат Сущенка: Рішення про продовження арешту - "чергове". Будемо оскаржувати

Укрінформ
Марк Фейгін, адвокат власкора Укрінформу Романа Сущенка, незаконно затриманого в Москві, заявив, що він буде оскаржувати ухвалене сьогодні рішення про продовження тримання під вартою його підзахисного.

Про це він сказав кореспондентові Укрінформу.

"Звичайно, це рішення (про продовження на три місяці тримання під вартою - ред.) було очікуване, "чергове". Але я у будь-якому разі вважаю наше клопотання про зміну запобіжного заходу на домашній арешт обгрунтованим і буду оскаржувати сьогоднішнє рішення суду", - сказав Фейгін.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в "шпигунстві". У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, у тому числі офіційно заявивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін тримання Сущенка під вартою був продовжений за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Як відомо, сьогодні Лефортовський районний суд продовжив термін перебування під вартою Роману Сущенку до 30 квітня. Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з цим рішенням.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-