Як небайдужі підтримують в'язня Кремля Романа Сущенка

Як небайдужі підтримують в'язня Кремля Романа Сущенка

Укрінформ
Учасники міжнародного об’єднання письменників «ПЕН-клуб» активно підтримують незаконно затриманого у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це в ефірі 5 каналу заявила керівник міжнародної редакції "Укрінформ" Наталія Костіна.

"Листи надійшли від віце-президента, від австралійського, німецького, данського, шведського відділень. Ми сподіваємося, що його випустять, але йому треба витримати те все, це дуже важливо", – зазначила вона.

Крім того, Наталія Костіна звернулася до українців із проханням привітати Романа Сущенка із днем народження.

"У Романа день народження 8 лютого, ще місяць попереду, я б хотіла, щоб, можливо, ще хтось написав йому листа, тому що Новий рік, як і день народження, святкувати у "Лефортово" дуже важко," – сказала вона.

Як відомо, Роман Сущенко був затриманий 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. За останнім рішенням московського суду, журналіст залишиться за гратами до 30 січня. 7 жовтня минулого року Роману Сущенку було пред'явлено звинувачення в шпигунстві, і Кремль продовжує наполягати, що Сущенко є співробітником української розвідки попри численні докази протилежного.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-