Фейгін: Путіна марно просити про звільнення політв'язнів

Фейгін: Путіна марно просити про звільнення політв'язнів

Укрінформ
Адвокат журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін вважає, що Путіна просто марно просити про звільнення політв'язнів, питання перед ним потрібно ставити більш конкретно, пояснюючи невигідність їх утримання.

Про це він сказав кореспонденту Укрінформу.

"Перш за все, потрібно висловити подяку Роману Цимбалюку за те, що він зумів прорватися зі своїм запитанням на прес-конференції Путіна. Важливо, що тема сама по собі прозвучала. Але шкода, що форма питання полегшила президенту Росії ухилення від теми", - сказав Фейгін.

На його думку, Роман даремно повторив форму недавнього звернення кінорежисера Олександра Сокурова. «Досвід звернення Сокурова до Путіна «Я вас благаю, звільніть Сенцова!» показав малу ефективність такої форми. Путіна безглуздо просити про звільнення, це дає йому комфортну позицію для уникнення відповіді. Йому потрібно показувати репутаційні втрати у зв'язку з існуванням українських політв'язнів і прямо питати про можливості вирішення цієї проблеми, причому проговорюючи конкретні варіанти – обмін, відправка на Батьківщину для відбування терміну тощо».

Нагадаємо, в п'ятницю на великій прес-конференції на запитання українського журналіста Романа Цимбалюка про можливість звільнення українських режисера Олега Сенцова і журналіста Романа Сущенка Володимир Путін відповів ухильно, сказавши, що не виключає можливості амністії в Росії політичних в'язнів з України.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що воно не відповідає дійсності.

Термін утримання Сущенка під вартою було продовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-