Савченко обіцяє написати всім українським політв'язням

Савченко обіцяє написати всім українським політв'язням

Укрінформ
Народний депутат України Надія Савченко порушує питання звільнення журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого незаконно утримують у СІЗО "Лефортово", під час зустрічей з зарубіжними колегами.

Про це вона сказала кореспондентові Укрінформу в ФРН.

 "Я скрізь говорю про Сущенка. Я все роблю для цього", - запевнила Савченко.

Вона підкреслила, що постійно ставить питання про політв'язнів, у тому числі, на міжнародному рівні. Зараз Савченко перебуває в Берліні, де обговорює, зокрема, й цю проблематику.

Народний депутат звернула увагу, що Сущенко належить до іншої категорії, ніж більшість заручників. "По-перше, він журналіст, це вже інша категорія зовсім. Крім того, що політв'язень, тут ще й свобода слова", - відзначає Савченко. Вона закликає "говорити з усім світом, що треба тиснути на Росію".

На запитання, чи не планує вона підтримати Романа листом, Савченко сказала, що планує написати листи підтримки політв'язням у Росії. "У мене були плани писати абсолютно всім політв'язням. Але стільки навалилося, ніколи не було часу їм написати. Я писала перший тиждень, коли вийшла, і більше не пишу", - додала вона.

Проте Савченко все ж збирається це зробити через Інтернет-сайт rosuznik.org, "який дуже допомагає політв'язням і російським, і українським, тим, хто в Росії опиняється". На сайт можна написати лист, після чого його роздрукують і перешлють. При цьому вона сумнівається, що її листи дійдуть до адресатів, до неї самої теж не всі доходили. "Але якщо дійдуть, я напишу через сайт хлопцям усім", - обіцяє Савченко.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було висунуто звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Термін тримання Сущенка під вартою було продовжено за рішенням Лефортовського суду до 30 січня 2017 року.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-