Суд РФ може продовжити арешт Сущенка на чотири місяці - адвокат

Суд РФ може продовжити арешт Сущенка на чотири місяці - адвокат

Укрінформ
Слідство у справі незаконно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка у вівторок подасть в суд документи на продовження його арешту.

Про це  його адвокат Марк Фейгін повідомив у коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Слідчий Креков сказав, що завтра вранці будуть подані документи до суду на продовження арешту Романа Сущенка. Можу припустити, що вони попросять продовжити арешт на чотири місяці", - сказав захисник.

За його словами, поки що точно невідомо, коли саме відбудеться засідання суду з цього питання. «Якщо засідання відбудеться на цьому тижні, то я буду на ньому. Якщо ж наступного, коли у мене заплановані важливі поїздки по справі Сущенка (до 28 листопада – Київ, 29 листопада – у Париж. - ред.), то мені допоможуть мої колеги - адвокат Полозов або адвокат Образцова», - пояснив Фейгін.

Як повідомлялося, журналіста Романа Сущенка в порушення міжнародних правил затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на тримання Сущенка під вартою. Чинний термін тримання його під вартою закінчується 1 грудня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-