Справа Сущенка: Фейгін хоче домогтися зустрічі в Єлисейському палаці

Справа Сущенка: Фейгін хоче домогтися зустрічі в Єлисейському палаці

Укрінформ
Адвокат неправомірно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу в Парижі Романа Сущенка Марк Фейгін повідомив про деталі його візиту до Франції «у справі Сущенка».

Про це він розповів кореспондентові Укрінформу.

«Зустріч з представниками французького консульства в Москві вже відбулася. Обговорювали деталі майбутньої поїздки до Парижа «у справі Сущенка» 29 листопада – 3 грудня. Ряд важливих зустрічей вже намічено – з французьким омбудсменом, з «Репортерами без кордонів», іншими правозахисними організаціями. Доузгоджуються деталі відвідин МЗС Франції. Ми дуже зацікавлені в зустрічах в Єлисейському палаці. Але тут я ще не можу дати якусь інформацію з упевненістю», - сказав Фейгін.

Він уточнив, що на всі важливі зустрічі ходитиме разом з дружиною його підзахисного Анжелікою Сущенко. Адвокат також нагадав, що в процесі підготовки даного візиту він отримує всю необхідну допомогу від Міністерства закордонних справ України.

Мета, яку ставить перед собою адвокат у ході візиту, - залучити в обговорення «справи Сущенка» французьке керівництво. «Адже воно зовсім не стороннє в ситуації, що склалася. Якщо журналіст-міжнародник шість років перебував у Парижі і в момент арешту мав французьку акредитацію, то Франція за визначенням залучена в цю справу», - пояснює адвокат.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що воно не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилював апеляцію на утримання Сущенка під вартою. Чинний термін утрамання його, що діє, під вартою закінчується 1 грудня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повністю інтерв'ю з адвокатом Марком Фейгіним читайте в четвер на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-