Адвокат назвав головного союзника у справі Сущенка

Адвокат назвав головного союзника у справі Сущенка

Укрінформ
Головним союзником у боротьбі за звільнення неправомірно затриманого у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка є Франція, при МЗС якої він був акредитований.

Таку думку висловив адвокат українця Марк Фейгін у коментарі кореспондентові Укрінформу.

«Говоритимемо прямо. На сьогодні у боротьбі за звільнення Сущенка головний наш союзник - Париж. І не лише тому, що Роман був там акредитований. Справа ще і в тому, що в США період між виборами і інавгурацією традиційно характеризується деякою невизначеністю», - вважає Фейгін.

Він також нагадав, що 23 квітня 2017 року відбудуться президентські вибори у Франції. «Поки що апеляція до Франції в нашій справі – найбільш вірний вектор. Але до дня президентських виборів (якщо справа Сущенка затягнеться до того часу) у французькій політиці, звичайно, також наростатиме деяка невизначеність. З іншого боку ми повинні постаратися, щоб тема Сущенка стала однією із складових частин у ході виборчої кампанії у Франції», - сказав адвокат.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 

7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, відзначивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенка під вартою. Діючий термін утримання його під вартою збігає 1 грудня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-