Еро і Лавров могли обговорювати

Еро і Лавров могли обговорювати "справу Сущенка" ще 6 жовтня - адвокат

Укрінформ
За інформацією адвоката Марка Фейгіна, який захищає неправомірно затриманого у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка, ця справа знаходиться на постійному контролі в МЗС Франції.

Про це адвокат повідомив кореспондента Укрінформу.

"Я вже давно звернувся до французького МЗС з проханням узяти на контроль арешт офіційно акредитованого в Парижі журналіста Сущенка. За моєю інформацією, цей запит було передано главі зовнішньополітичного відомства Жан-Марку Еро. Більше того, начебто, ця ситуація безпосередньо обговорювалася на переговорах з Лавровим 6 жовтня в Москві", - сказав Фейгін.

На його думку, "справа Сущенка" є секторальним питанням у російсько-французьких взаємовідносинах, а також на переговорах у нормандському форматі: «Роман Сущенко не чужий для французької дипломатії. Вона не може від нього дистанціюватися, оскільки професійний журналіст-міжнародник з акредитацією МЗС - це важливий елемент міждержавних відносин. У світі взагалі і в Європі особливо до цього ставляться дуже серйозно", - резюмував адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента агентства у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенка під вартою. Діючий термін утримання його під вартою збігає 1 грудня.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

У четвер Марк Фейгін повідомив, що наступного тижня відвідає посольство Франції в Москві, де обговорить деталі швидкої ділової поїздки до Парижа у "справі Сущенка".

Переговори глави МЗС Франції і Росії Жан-Марка Еро і Сергія Лаврова проходили в Москві 6 жовтня напередодні запланованого візиту до Парижа президента РФ Володимира Путіна. Проте незабаром візит було скасовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-