Фейгін обговорив з Сущенком найближчі плани захисту

Фейгін обговорив з Сущенком найближчі плани захисту

Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, відвідавши в Лефортово свого підопічного, неправомірно затриманого в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка, обговорив з ним майбутні плани захисту.

Про це він розповів в ексклюзиві кореспондентові Укрінформу.

«Обговорили з Романом наші подальші дії. Нагадаю, що наприкінці листопада закінчується термін його утримання під вартою. Збираємо документи і аргументи для зміни запобіжного заходу на «домашній арешт», розглядаємо можливість того, щоб Сущенка випустили під заставу. З цих питань багато контактуємо з консулом України в Москві», - повідомив Фейгін.

Він уточнив, що не покладає великих надій на реальну зміну запобіжного заходу. Але ця процедура, максимально точно і повно аргументована з боку захисту, дуже важлива для ймовірних майбутніх процесів у європейських судах. Місцем для можливого змісту під «домашнім арештом», як і минулого разу, буде заявлена квартира близького родича, двоюрідного брата.

Також, за словами адвоката, триває робота по збору доказів невинуватості Романа Сущенка, але через секретність справи Фейгін не може поки коментувати її.

Нагадаємо: власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в порушення всіх міжнародних правил 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенка тримають в СІЗО «Лефортово».

Як повідомлялося, 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, проте в ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції з 2010 року.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію та залишив журналіста під вартою. Чинний термін утримання його під вартою закінчується 1 грудня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-