Фейгін анонсував прес-конференцію у Франції дружини Сущенка

Фейгін анонсував прес-конференцію у Франції дружини Сущенка

Укрінформ
Марк Фейгін, що захищає неправомірно затриманого у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка, заявив, що в недалекому майбутньому у Францію, при МЗС якої акредитований його підопічний, поїде делегація з великою програмою по "справі Сущенка".

Про це адвокат повідомив в ексклюзивному інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

"Поки не можу сказати, коли саме і в якому складі, але в недалекому майбутньому у Францію поїде делегація з українською участю. І я в ній теж буду. Дружина Романа Сущенка дала згоду на участь у підсумковій прес-конференції", - сказав Фейгін.

Він пояснив, що дружина журналіста не звикла до такої уваги до їх сім'ї, для неї подібна ситуація в новинку - і тим важливіше її участь в зустрічі з журналістами. Під час перебування делегації у Франції буде багато спілкування, переговорів, інформування французької сторони про "справу Сущенка", про те, що акредитований при французькому МЗС журналіст має бути звільнений. "В майбутньому ми робимо наголос на переговори в "нормандському форматі". Тут дуже важливо, що президент України на Берлінському саміті вже порушував питання про українських політв'язнів, у тому числі про останнього з них - Романа Сущенка", - резюмував адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, його власного кореспондента у Франції Романа Сущенка порушуючи міжнародні правила 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на тримання Сущенка під вартою. Діючий термін тримання його під вартою закінчується 1 грудня.

Сущенко працює в Укрінформі з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повне інтерв’ю незабаром читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-