Справа Сущенка: Франція має негайно втрутитися в ситуацію - адвокат

Справа Сущенка: Франція має негайно втрутитися в ситуацію - адвокат

Укрінформ
Адвокат неправомірно затриманого у Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін пояснив, як він збирається активізувати роботу у Франції, де офіційно акредитований його підопічний.

Про це адвокат розповів в ексклюзивному інтерв'ю кореспондентові Укрінформу.

"Ми плануємо активізувати роботу по справі Сущенка у Франції. Адже Роман Володимирович акредитований там при усіх відомствах. Тому Франція повинна негайно втрутитися в ситуацію і проявити свою позицію з цього приводу", - вважає Фейгін.

При цьому він нагадав, що у Франції розпочалися праймеріз (23 квітня 2017 року в країні відбудуться президентські вибори). «Ми маємо намір домагатися підтримки в Адміністрації нинішнього президента, загалом - від офіційних кіл країни», - резюмував адвокат.

Як повідомляв Укрінформ, його власного кореспондента у Франції Романа Сущенка, порушуючи міжнародні правила, 30 вересня затримали у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, відзначивши, що воно не відповідає дійсності.

27 жовтня Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Сущенка під вартою. Діючий термін утримання його під вартою закінчується 1 грудня.

Сущенко працює в Укрінформі з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Повне інтерв’ю незабаром читайте на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-