Свідчення ФСБ проти Сущенка дала людина, яка знає його 28 років - захист

Свідчення ФСБ проти Сущенка дала людина, яка знає його 28 років - захист

Укрінформ
Власного кореспондента "Укрінформу" в Парижі Романа Сущенка здала Федеральній службі безпеки Російської Федерації людина, яку він знає 28 років.

Про це повідомив під час прес-конференції в Укрінформі адвокат журналіста Марк Фейгін.

"Його здав близький знайомий, якого він знає 28 років. Він дав обвинувальні свідчення стосовно Романа Сущенка. А що тут дивного? Завжди так відбувається. Завжди знайдеться хтось, хто вас здасть", - сказав він.

Фейгін додав, що подав клопотання аби Сущенку дозволили побачитися з кимось із його близьких. "Поки що мені нічого не відповіли. Скоріше за все, відповідь буде негативна, але ми такі переговори ведемо. Також він має право на телефонні розмови, які йому теж не дозволяють. Якщо політичні перемовини будуть ефективні, то Роману можуть дозволити подзвонити", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, з порушенням всіх міжнародних правил, 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенка тримають в СІЗО "Лефортово".

Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенко до 30 листопада, а 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, проте в ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності. Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції з 2010 року.

Фото: tvc.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-