Шансів на виправдання Сущенка немає, слід думати про обмін - Фейгін

Шансів на виправдання Сущенка немає, слід думати про обмін - Фейгін

Ексклюзив
Укрінформ
Адвокат журналіста Укрінформу Романа Сущенка Марк Фейгін напередодні поїздки до Києва заявив, що сподівання на звільнення його підзахисного - лише в обміні.

Про це адвокат сказав в ексклюзивному коментарі кореспондентові Укрінформу.

"Говоритимемо чесно. У "справі Сущенка", як і в інших справах українських політв'язнів, шансів на виправдання немає. Зараз єдино можлива перспектива його звільнення - обмін. На кого? На кого з тих, хто зараз затриманий в Україні і якось цікавить Кремль", - сказав Фейгін.

На початку наступного тижня адвокат буде в Києві, де проведе ділові зустрічі, у тому числі, спілкуватиметься зі ЗМІ. 

"Роману Сущенку зараз потрібна підтримка колег, журналістів. Не вперше говорю про це. Сподіваюся, буду почутий і зрозумілий", - підкреслив адвокат.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка порушуючи всі міжнародні правила 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово".

Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенка до 30 листопада, а 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення у шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, проте в ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що воно абсолютно не відповідає дійсності. Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції з 2010 року.

Сьогодні Мосміськсуд відхилив апеляцію на утримання Романа Сущенка під вартою.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-