Московський суд відхилив апеляцію на арешт Сущенка

Московський суд відхилив апеляцію на арешт Сущенка

Фото
Укрінформ
Московський суд відхилив апеляцію на арешт журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про це у Фейсбуці пише журналіст Роман Цимбалюк.

"Кореспондент Укрінформу Роман Сущенко. Мосміськсуд, апеляція на арешт відхилена", - повідомляє він.

Це у Твіттері підтверджує і адвокат Сущенка Марк Фейгін: "Скаргу на арешт відхилили. Сущенка залишили під вартою".

Як повідомляв адвокат Сущенка Марк Фейгін, засідання проводиться у закритому режимі, оскільки ФСБ вбачає у справі державну таємницю. Однак при цьому розглядатиметься не питання «по суті обвинувачення», а суто процесуальні питання, порушення, які мали місце при затриманні і призначенні тримання під вартою. Захист постарається змінити запобіжний захід з тримання під вартою в Лефортово на інший, наприклад, домашній арешт.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, з порушенням всіх міжнародних правил, 30 вересня затримали в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенка тримають в СІЗО «Лефортово».

Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенка до 30 листопада, а 7 жовтня йому було пред'явлено обвинувачення у шпигунстві. В ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України, однак в ГУР МОУ спростували цю заяву, наголосивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності. Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції з 2010 року.

Фото: Роман Цимбалюк

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-