Україна в ООН закликала посприяти звільненню Романа Сущенка

Україна в ООН закликала посприяти звільненню Романа Сущенка

Укрінформ
Українська делегація в ООН під час засідання у вівторок Четвертого комітету Генасамблеї Організації звернулась до міжнародної спільноти із закликом відреагувати на незаконне утримання в Москві журналіста Романа Сущенка та посприяти його звільненню.

Про це повідомляє власний кореспонденту Укрінформу. 

"Одним із недавніх прикладів цинічної кампанії Росії проти незалежних ЗМІ стало необгрунтоване затримання громадянина України журналіста Романа Сущенка, який був арештований у Москві 30 вересня 2016 року за безпідставними звинуваченнями", - заявив під час засідання Комітету речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко. У своєму виступі представник України підкреслив, що Роман Сущенко "є непохитним та незалежним захисником свободи слова, відомий своїми публікаціями про незаконні дії Росії проти України". Численні статті та повідомлення українського журналіста легко доступні у вільному доступі, наголосив дипломат. "Ми закликаємо міжнародне співтовариство відреагувати на цей неприйнятний випадок переслідування українського журналіста в Росії та використати всі доступні інструменти з метою сприяння його негайного звільнення", - заявив представник України.

Четвертий комітет Генеральної Асамблеї ООН займається спеціальними політичними питаннями. У вівторок відбулося його засідання, присвячене питанням ЗМІ та інформації.

Як відомо, власний кореспондент Укрінформу у Франції Роман Сущенко був затриманий 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада, а 7 жовтня йому було пред'явлено звинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Проте в ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що воно не відповідає дійсності.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-