Сущенко отримав посилки без книжок: їх читає цензура - Фейгін

Сущенко отримав посилки без книжок: їх читає цензура - Фейгін

Укрінформ
У журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого незаконно утримують в СІЗО "Лефортово" в Москві, немає якихось побутових проблем.

Про це в понеділок телефоном в ефірі телеканалу "112 Україна" розповів адвокат Марк Фейгін.

"У нього ні побутових, ні інших проблем немає. Найголовніша проблема, що він журналіст і сидить за шпигунство", - сказав він.

За словами Фейгіна, з моменту затримання Сущенка, 30 вересня, і в подальшому "жодного разу ніхто ніякої фізичної сили до нього не застосовував".

Адвокат повідомив, що в понеділок він бачився зі своїм підзахисним під час проведення процесуальних дій.

"У нього все в порядку, до нього дійшли вже кілька десятків тисяч рублів, які знаходяться у нього на рахунку, 18 книг, які йому надіслали, вже знаходяться в СІЗО, зараз їх вивчає цензура для передачі йому, в тому числі і художня література. І йому вже 30 кілограмів посилок занесено, сьогодні ось чергову занесли. На жовтень це вже обмеження з цього приводу. Цим займається ряд активістів", - зазначив Фейгін.

Як відомо, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в порушення всіх міжнародних правил затримали в Москві у п'ятницю, 30 вересня, куди він прибув з приватною поїздкою. Його утримують у СІЗО "Лефортово". Український консул побував у Сущенка ввечері 10 жовтня.

Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада, а 7 жовтня йому висунуто обвинувачення в шпигунстві. У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Проте в ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона абсолютно не відповідає дійсності.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-