У Сущенка з'явився сусід по камері

У Сущенка з'явився сусід по камері

Укрінформ
Неправомірно затриманого в Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в СІЗО "Лефортово" перевели в двомісну камеру, де його сусід - один із засуджених у так званій справі "Хізб-ут-Тахрір".

Про це повідомив у Твіттері адвокат журналіста Марк Фейгін.

"Отже, Роман Сущенко в Лефортово у двомісній камері з сусідом. Сусід із засуджених у справі "Хізб-ут-Тахрір", - написав він.

Як повідомляв Укрінформ, 11 і 12 лютого російські силовики провели серію обшуків і затримань в будинках прихильників ісламу в Криму. Всього було затримано 14 осіб. Слідчі ФСБ звинуватили їх в участі у діяльності забороненої в Росії організації "Хізб ут-Тахрір". Правозахисний центр "Меморіал" визнав політичними в'язнями чотирьох кримських мусульман (Руслана Зейтулаєва, Ферата Сайфулаєва, Рустема Ваітова і Нурі Примова), які першими були заарештовані окупантами по так званій справі "Хізб ут-Тахрір".

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Його утримують  в СІЗО "Лефортово".

У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву, зазначивши, що вона не відповідає дійсності.

Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада. 7 жовтня йому було висунуто обвинувачення в шпигунстві.

Українського консула обіцяють допустити до Сущенка 14 жовтня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-