Роман Сущенко в

Роман Сущенко в "Лефортово" схуд вже на 6 кілограмів

Укрінформ
Незаконно ув'язнений в РФ власний кореспондент Укрінформу у Франції Роман Сущенко вже схуд на 6 кілограмів.

Про це сам журналіст розповів російським правозахисницям, членам Громадської спостережної комісії РФ Олені Масюк та Лідії Дубіковій.

Як повідомляє «Новая газета», у ув'язненого журналіста немає найбільш необхідних речей, - наприклад, води.

«Воду з-під крану я не п'ю. Два рази на день, коли тут розносять їжу, то питають: «Чай? Окріп?» Я беру чай. Чай солодкий. Все-таки для роботи мозку потрібна глюкоза. Тому вибираю чай. За всі ці дні я схуд вже кілограмів на шість, але це неважливо», - цитує Сущенка російська газета.

У розмові з правозахисницями з'ясувалося, що ув'язнені мають право на воду в необмеженій кількості, але Сущенку до цього пропонували на вибір - або воду, або чай.

Як повідомлялося, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в порушення всіх міжнародних правил затримали у Москві 30 вересня та звинуватили у "шпигунстві", заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В ГУР спростували звинувачення ФСБ, зазначивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Адвокат журналіста Марк Фейгін так прокоментував висунуті звинувачення: "Фабула обвинувачення кочує туди-сюди, однак цей документ не додав нічого нового, і ФСБ, незважаючи на наявність держтаємниці, доведеться переконливо доводити публіці, що для усього цього є підстави. У ФСБ така можливість є, нехай вони під міжнародним тиском доводять, що журналіст Роман Сущенко займався шпигунством".

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-