Роману Сущенку передали першу передачу в Лефортово

Роману Сущенку передали першу передачу в Лефортово

Укрінформ
Власному кореспонденту Укрінформу Роману Сущенку передали першу передачу в СІЗО "Лефортово", де він утримується після незаконного затримання ФСБ РФ.

Передати речі першої необхідності та продукти вдалося завдяки кореспонденту УНІАН Роману Цимбалюку. Про подробиці він написав у Фейсбуці.

"А ви знали, що громадяни РФ бояться носити передачки в СІЗО "Лефортово", заарештованим за статтею "шпигунство". Я громадянин України, мені боятися нічого", - написав Цимбалюк.

Він також поділився деталями процедури: "Дуже цікава процедура - заповнювати треба таку форму під копірку, щоб було два примірники. Виявляється, передавати заборонено вологі серветки, а туалетний папір, шампунь повернули, так як вони є "у нас в кіоску".

Раніше повідомлялося, що до Сущенка не пустили консула України в РФ, адвокат Марк Фейгін зможе відвідати незаконно затриманого журналіста в Москві Укрінформу тільки в понеділок, 10 жовтня.

В департаменті консульської служби МЗС України відбулася зустріч з першим секретарем з консульських питань Посольства РФ в Україні, якому була вручена нота протесту.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, в порушення всіх міжнародних правил, затримали в Москві 30 вересня і звинуватили в "шпигунстві", заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували звинувачення ФСБ, зазначивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Сущенка до 30 листопада.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-