МЗС викликало російського консула через недопуск до Сущенка

МЗС викликало російського консула через недопуск до Сущенка

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України викликало сьогодні консула Росії в Україні через перешкоджання допуску українського консула до затриманого в РФ журналіста Укрінформу Романа Сущенка.

Про агентству повідомила речник МЗС Мар'яна Беца.

«Міністерство закордонних справ направило другу ноту до МЗС Росії у зв'язку з тим, що наші вимоги допустити українського консула до незаконно затриманого Романа Сущенка ігноруються. Окрім того, МЗС викликало для пояснень російського консула в Україні, оскільки порушується законне право на захист українських громадян», - сказала Беца.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали у Москві 30 вересня і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували звинувачення ФСБ, зазначивши, що це не відповідає дійсності.

Московський суд заарештував Сущенка до 30 листопада.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом агентства у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-