Журналісти під посольством РФ у Києві вимагають звільнити Сущенка

Журналісти під посольством РФ у Києві вимагають звільнити Сущенка

Фото, відео
Укрінформ
Під Посольством Російської Федерації в Україні журналісти, блогери та колеги неправомірно затриманого у Москві кореспондента Укрінформу Романа Сущенка вимагають його звільнення.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, близько 30 співробітників інформагентства, представників Незалежної медіа-профспілки України тримають плакати: "Я теж кореспондент. Свободу Роману Сущенку!".

Крім того, на огорожі дипмісії вивішено великий плакат із зображенням Сущенка, якого у кайданках ведуть співробітники ФСБ РФ, і написом: "Kremlin! Stop kidnapping!!!" ("Кремль! Припини викрадення!!!").

Пікетувальники вигукують "Свободу Сущенку!".

"Ми вийшли на захист прав нашого колеги Романа Сущенка. Ми вимагаємо свободи для нього. Я його знаю років шість. Ми вважаємо звинувачення, які йому висуваються в РФ, сміхотворними і безпідставними. Це принцип дії РФ, і ми про це знаємо дуже добре. Ми вийшли на цей пікет для того, щоб закликати світову спільноту підтримати нашого колегу", - сказав журналіст Укрінформу Євген Якунов.

Йому вторує керівник міжнародної редакції агентства Наталія Костіна. "Я Романа знаю досить давно, вже понад 14 років. Він відповідальний журналіст. Я переконана в тому, що звинувачення які, висуває проти нього ФСБ РФ, безпідставні. Тому ми вийшли сюди, до посольства Росії, і закликаємо його негайно звільнити. Ми розраховуємо на підтримку колег як в Україні, так і за кордоном", - наголосила вона.

Водночас керівник Незалежної медіа-профспілки Ігор Чайка, який був одним з ініціаторів акції, переконаний, що затримання журналіста Укрінформу в Москві незаконне, а звинувачення у шпигунстві - просто "смішні".

"Ми прийшли на акцію протесту для того, щоб висловити солідарність із нашим колегою Романом Сущенком і закликати Кремль припинити викрадення. Дуже смішно виглядає звинувачення у шпигунстві. Вимагаємо від РФ негайного звільнення Романа Сущенка. Ми мусимо підтримати нашого колегу", - наголосив він.

Як повідомляв Укрінформ, 30 вересня власний кореспондент Укрінформу Роман Сущенко був затриманий у Москві за звинуваченнями у шпигунстві. Московський суд заарештував його до 30 листопада. Сам Роман відкидає всі звинувачення. Відомий російський адвокат Марк Фейгін взявся захищати українського журналіста.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом агентства у Франції - з 2010 року.

Фото: Володимир Тарасов, Укрінформ

Відео: Олег Богачук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-