Затримання Сущенка є залякуванням ЗМІ – польський депутат

Затримання Сущенка є залякуванням ЗМІ – польський депутат

Укрінформ
Арешти в Росії українських журналістів, зокрема кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, є спробою залякати ЗМІ і підпорядкувати їх російському баченню російсько-українських відносин.

Про це в коментарі кореспондентові Укрінформу у Варшаві повідомив депутат Сейму від партії “Громадянська платформа”, член польсько-української парламентської групи Марцін Свєнціцький.

“Це (арешт Сущенка. – Ред.) є залякуванням, порушенням свободи ЗМІ, і намаганням підпорядкувати медіа, аби вони подавали російську версію подій”, - сказав Свенціцький.

Він зазначив, що депутати Сейму Польщі повинні розглянути звернення Верховної Ради України до парламентів країн світу та міжнародних організацій із закликом “консолідувати зусилля щодо звільнення українських журналістів, засудити дії Російської Федерації, які грубо порушують права людини..." 

“Думаю, повинна бути якась реакція”, - додав він.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенко, порушуючи всі міжнародні правила, затримали у Москві 30 вересня і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували звинувачення ФСБ, зазначивши, що це не відповідає дійсності.

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-