Україна має докласти великих зусиль, щоб визволити Сущенка - Нацрада

Україна має докласти великих зусиль, щоб визволити Сущенка - Нацрада

Укрінформ
Незаконний арешт українського журналіста Романа Сущенка цілком вписується в дії держави-терориста, на яку перетворилася Росія. І Україна має докладати великих зусиль задля його визволення.

На цьому наголосив член Національної ради Сергій Костинський у коментарі кореспонденту Укрінформу.

"Щодо нашого колеги Романа Сущенка - це дуже болісна новина для всіх нас. Я це кажу як кримчанин, а велика кількість моїх земляків перебуває в СІЗО. І є така інформація, - не знаю, чи підтверджується вона, чи ні, - що ті люди, які пропали в Криму, про яких нічого невідомо, яких шукають батьки, вони є в СІЗО. І тут така сама ситуація. На жаль, Російська Федерація стала державою-терористом. І сьогодні Україна має докладати великих зусиль для того, щоб звільнити нашого журналіста. Я дуже сподіваюся, що це вдасться зробити - як це відбулося з Геннадієм Афанасьєвим, з Надією Савченко та іншими. Але це той хрест, який несе Роман і вся Україна разом з ним", - підкреслив Сергій Костинський.

 Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали в Москві 30 вересня і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували обвинувачення ФСБ, наголосивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-