#FreeSushchenko: Треба використати всі можливості дипломатії - Стець

#FreeSushchenko: Треба використати всі можливості дипломатії - Стець

Укрінформ
Міністерство інформаційної політики веде діалог із Міністерством юстиції, щоб використати усі можливості для дипломатичного впливу на ситуацію із незаконним затриманням журналіста Укрінформу Романа Сущенка в РФ.

Про це заявив міністр інформаційної політики Юрій Стець на засіданні Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформполітики у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми проводимо діалог з Міністерством юстиції, щоб, як частина Кабміну України, надавало юридичну допомогу і використовувало всі можливості України для того, щоб дипломатичним шляхом ми могли впливати на ситуацію з викраденням і арештом нашого з вами співгромадянина - журналіста Укрінформу Романа Сущенка", - сказав він.

Як повідомляло агентство, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали в Москві 30 вересня і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР спростували обвинувачення ФСБ, наголосивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-