Клімкін очікує, що консула пустять до Сущенка вже сьогодні

Клімкін очікує, що консула пустять до Сущенка вже сьогодні

Укрінформ
Міністр закордонних справ Павло Клімкін сподівається, що український консул буде допущений до власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка в СІЗО Лефортово сьогодні.

Про це він сказав журналістам після засідання уряду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми, по-перше, вибиваємо цей доступ. Дуже сподіваємося, що він буде найближчим часом. Дуже сподіваюся, що сьогодні. Вчора пан Фейгін був у Романа, знає, в якому він стані. Ми повинні працювати по збільшенню, зміцненню політичного тиску всіх країн, тому активно розмовляємо з нашими колегами. Я розмовляю з нашими колегами, з міністрами, міжнародними організаціями, щоб чітко сказати Росії, що така провокація не пройде", -  сказав Клімкін.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він приїхав з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово" і обвинувачують у "шпигунстві".

Насправді Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом Укрінформу у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-