Росія досі не дала дозволу консулу на зустріч із Сущенком - МЗС

Росія досі не дала дозволу консулу на зустріч із Сущенком - МЗС

Укрінформ
Українське консульство досі не отримало дозволу на зустріч з журналістом Романом Сущенком.

Про це Укрінформу повідомила речник Міністерства закордонних справ Мар'яна Беца.

"Українське консульство в Росії дотепер не має жодної реакції з боку російської сторони щодо доступу до українського журналіста, незважаючи на неодноразові звернення, прохання і направлення відповідних документів слідчим органам ФСБ та МЗС Росії. Станом на цю годину, 19:00, український консул не має доступу до громадянина України Романа Сущенка. Але МЗС продовжує тиск з метою надання негайного дозволу на його відвідання", - підкреслила Беца.

Вона підтвердила також, що в МЗС знають: адвокат Марк Фейгін у Сущенка був, Роман свою вину не визнав і підписав угоду з адвокатом.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка помістили до СІЗО "Лефортово" і звинувачують у шпигунстві.

Московський суд заарештував Сущенка до 30 листопада. Його адвокату Марку Фейгіну вдалося потрапити до підзахисного лише сьогодні.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-