У Європарламенті вимагають негайного звільнення власкора Укрінформу

У Європарламенті вимагають негайного звільнення власкора Укрінформу

Укрінформ
Найбільша політична група в Європарламенті Європейської народної партії (ЄНП) вимагає від Росії негайного звільнення кореспондента Укрінформу Романа Сущенка.

Про це власному кореспондентові Укрінформу у Брюсселі повідомили у ЄНП.

«Обвинувачення, які висунуті проти Романа Сущенка, а також його затримання, є черговими актами агресії Росії проти принципів верховенства права, а також проти громадян України», - наголосили в Європарламенті.

Європейські «народники» закликали до негайного звільнення без будь-яких умов кореспондента Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Романа Сущенка.

У Європарламенті також наголосили, що затримання Сущенка є провокацією з боку Росії.

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу Романа Сущенка, порушуючи всі міжнародні правила, затримали в Москві 30 вересня і звинуватили у шпигунстві, заявивши, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України.

У ГУР спростували обвинувачення ФСБ, наголосивши, що це "абсолютно не відповідає дійсності".

Московський суд заарештував Романа Сущенка до 30 листопада. Його адвокатові Марку Фейгіну сьогодні надвечір нарешті вдалося потрапити до підзахисного. Він повідомив, що Сущенко не визнає провину.

У Лефортовському суді Москви заявили про отримання скарги від адвоката на постанову суду про обрання щодо Сущенка запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Захисник просить скасувати ухвалену постанову й обрати стосовно його підзахисного більш м'який запобіжний захід.

Міжнародні організації, МЗС інших країн, Міжнародна і Європейська федерації журналістів закликали Москву звільнити Сущенка.

Роман Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-