Адвокат Сущенка розвіяв чутки, що ФСБ створює

Адвокат Сущенка розвіяв чутки, що ФСБ створює "фонд для обміну"

Ексклюзив
Укрінформ
Адвокат Марк Фейгін, який захищає журналіста Укрінформу Романа Сущенка, неправомірно затриманого в Москві, пояснив, як він ставиться до різних чуток, що з'явилися в умовах дефіциту інформації.

Про це він сказав кореспонденту Укрінформу.

"Поки ні консула, ні адвоката не пускають до заарештованого журналіста, вакуум інформації заповнюється чутками. Зокрема, чутками про те, що ФСБ створює цим "фонд для обміну". Припустимо... Але якщо так, то нехай ті, хто запускає ці чутки натякнуть, на кого міняти Сущенка? А без цього я сприймаю подібні розмови як чистий фейк", - сказав Фейгін.

Він нагадав, що в ситуації з естонцем Естоном Кохвером, також звинуваченим у шпигунстві, досить швидко стало відомо, яким може бути обмін. У нинішній же ситуації цього немає. "Взагалі, вкрай малопродуктивним є те, що у кожному новому кейсі українських політв'язнів в РФ багато що доводиться починати "з нуля". Наново пояснювати всім технологію роботи російських спецслужб, пасток ФСБ і т. д. Причому не тільки на Заході, але й в Україні".

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово" та звинувачують у "шпигунстві".

У ФСБ Росії підтвердили затримання Сущенка та заявили, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що заява ФСБ про нібито причетність кореспондента Укрінформу до ГУР України абсолютно не відповідає дійсності.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-