За арештом журналіста Сущенка в Москві немає продуманої стратегії - експерт

За арештом журналіста Сущенка в Москві немає продуманої стратегії - експерт

Укрінформ
За арештом у Москві і звинуваченням у шпигунстві кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка немає продуманої стратегії.

Про це сказало кореспонденту Укрінформу джерело в дипломатичних кругах РФ.

"Думаю, за погано продуманою і далеко не прорахованою історією з арештом і обвинуваченням у шпигунстві українського журналіста, акредитованого у Франції, Романа Сущенко криється звичайна злість у російських верхах. Нічого у Росії на зовнішніх фронтах не виходить, то чом би не загнобити ще одного українця?" - сказало джерело.

На його думку, з дещо меншою вірогідністю, проте можливе інше пояснення - це "самодіяльність" спецслужб: "ФСБ просто захотілося продемонструвати свої досягнення". А вже постфактум, за словами джерела, всі російські відомства змушені демонструвати єдину, консолідовану позицію і спільно відповідати за зроблене.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Ввечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово" і звинувачують в "шпигунстві".

У ФСБ Росії підтвердили затримання журналіста Укрінформу Романа Сущенка і заявили, що він є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. Московський суд заарештував журналіста Укрінформу Романа Сущенка до 30 листопада.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що заява ФСБ РФ про нібито причетність кореспондента Укрінформу Романа Сущенка до ГУР абсолютно не відповідає дійсності.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власкором у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-