IJF вимагає від Москви негайного звільнення журналіста Укрінформу

IJF вимагає від Москви негайного звільнення журналіста Укрінформу

Укрінформ
В Міжнародній федерації журналістів (IJF) вважають, що арешт журналіста Романа Сущенка у Москві є порушенням Росією міжнародного права.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі заявив заступник генерального секретаря організації Джеремі Діа.

"Від імені Міжнародної федерації журналістів я висловлюю глибоке занепокоєння арештом українського журналіста, що сталося у п’ятницю. Йдеться не лише про затримання, але й посягання на свободу ЗМІ, порушення Росією міжнародного права", - заявили у найвпливовішій журналістській організації світу.

Дж.Діа наголосив, що Міжнародна федерація журналістів, як правозахисна організація, вимагає від російської влади негайного звільнення Романа Сущенка.

Як повідомлялося, власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Сущенка тримають у СІЗО "Лефортово" й обвинувачують у "шпигунстві".

Московський суд заарештував журналіста до 30 листопада.

У Головному управлінні розвідки Міноборони України заявили, що заява ФСБ РФ про нібито причетність кореспондента Укрінформу Романа Сущенка до ГУР МО України абсолютно не відповідає дійсності.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власкором - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-