Просто

Просто "занепокоєння" арештом Сущенка замало - Нищук

Укрінформ
Безпрецедентний, цинічний арешт ФСБ РФ українського журналіста Романа Сущенка вимагає негайної реакції не тільки України, а й міжнародної спільноти.

На цьому наголосив міністр культури України Євген Нищук у коментарі кореспонденту Укрінформу.

"Новина про безпрецедентний арешт українського журналіста в Москві - це просто бомба. Будь-хто з політиків чи громадян України розцінює це як цинізм з боку спецслужб Російської Федерації. Просто взяти, арештувати і, на ходу придумуючи, що б йому "пришити", вже повідомити про затримання на два місяці!.. Це просто щось неймовірне, це не вкладається в жодні рамки. Це порушення будь-яких прав людини!" - наголосив  Нищук.

При цьому міністр зазначив, що просто висловлення тривоги і занепокоєння з боку відповідних українських відомств вкрай замало. На таке безчинство має дати відповідь цілий світ.

"Українська сторона відразу зреагувала і буде докладати активних зусиль до звільнення Сущенка. Але цього замало! Ми маємо просто волати по допомогу до світового співтовариства. І це не може бути тільки формальний осуд з його боку - просто якісь офіційні тези чи заяви тих чи інших міжнародних інституцій! Це дуже мало, тому що просто неможливо уявити, що за цих два місяці можуть зробити зі здоров'ям, із психікою нашого журналіста", - сказав Нищук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-