Сущенку допоможе швидка реакція журналістів світу - Фейгін

Сущенку допоможе швидка реакція журналістів світу - Фейгін

Ексклюзив
Укрінформ
Російський адвокат Марк Фейгін, який захищає журналіста Укрінформу Романа Сущенка, неправомірно затриманого у Москві, просить журналістську спільноту Європи і світу оперативно і консолідовано підтримати свого колегу.

Про це він розповів кореспонденту Укрінформу.

"Ситуація з арештом Романа Сущенка в Москві і висунутими щодо нього обвинуваченнями виглядає дико. У цій ситуації зараз дуже велику роль може відіграти швидка консолідована, чітко заявлена позиція журналістської спільноти. Не лише в Україні, в Росії, а й в Європі, у світі. Якщо буде масова адекватна реакція, то мені як адвокату роботи зовсім мало залишиться", - сказав Фейгін.

Йому нещодавно телефонували з Agence France-Presse і були здивовані арештом Сущенка і висунутими щодо нього обвинуваченнями. Як наголошує адвокат, найближчим часом ФСБ намагатиметься сформувати громадську думку не лише в РФ, а й у світі на підтримку своєї неправдивої версії. За його словами, цьому треба протистояти.

"Ну, уявимо собі. Журналіст 6 років працює у Парижі. Пише про "нормандський формат", про політику, економіку, культуру. І раптом під час кількаденного приїзду до Москви до родичів його "беруть" і заявляють, що він військовий розвідник, який спеціалізується на РФ. Але якщо ви вже висуваєте такі тяжкі обвинувачення, де хоч якісь підтвердження? Нічого, окрім відео, як на людину вдягають наручники", - дивується Фейгін.

Як повідомлялося, Федеральна служба безпеки Російської Федерації назвала затриманого в Москві журналіста Укрінформу кадровим співробітником ГУР Міноборони України і порушила кримінальну справу за статтею "Шпигунство".

У ФСБ стверджують, що Сущенко "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, що становлять державну таємницю і витік яких за кордон міг завдати шкоди обороноздатності держави".

Власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом Укрінформу у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-