Військова розвідка: Інформація ФСБ про Сущенка не відповідає дійсності

Військова розвідка: Інформація ФСБ про Сущенка не відповідає дійсності

Укрінформ
Заява ФСБ Росії по нібито причетність кореспондента Укрінформу Романа Сущенка до Головного управління розвідки Міноборони України абсолютно не відповідає дійсності.

Про це Укрінформу повідомили в прес-службі ГУР МОУ.

"Ми не підтверджуємо цю інформацію. Вона не відповідає дійсності. Вважаємо, що у кожному громадянині України, який перебуває на території РФ, російські спецслужби бачать шпигуна", - прокоментували у військовій розвідці "обвинувачення" ФСБ РФ щодо затриманого у Москві українського журналіста.

Як повідомлялося, Федеральна служба безпеки Російської Федерації назвала затриманого у Москві журналіста Укрінформу кадровим співробітником ГУР Міноборони України і порушила кримінальну справу за статтею "Шпигунство".

У ФСБ стверджують, що Сущенко "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, що становлять державну таємницю і просочування яких за кордон могло завдати шкоди обороноздатності держави".

Власного кореспондента Українського національного інформаційного агентства "Укрінформ" у Франції Романа Сущенка неправомірно затримали 30 вересня у Москві, куди він прибув з приватною поїздкою.

Сущенко працює в Українському національному інформаційному агентстві "Укрінформ" з 2002 року, а власним кореспондентом Укрінформу у Франції - з 2010 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-