Правозахисниця розповіла про зустріч з Сущенком в Лефортово

Правозахисниця розповіла про зустріч з Сущенком в Лефортово

Укрінформ
Співробітники СІЗО забороняли Роману Сущенко називати статтю, за якою його затримали, і навіть... своє прізвище.

Так стверджує правозахисниця Зоя Свєтова у своєму пості на Фейсбук.

"Я іноземець. Слідчий не дозволив мені зателефонувати додому, він обіцяв, що повідомить консула. Моя родина не знає, що я тут", - передає правозахисниця слова Сущенка. Затримали його за 276 статтею. «От воно, знову український шпигун» - приписала Свєтова. Також вона зауважила, що співробітник СІЗО втручався в розмову, вимагаючи, щоб Сущенко не називав свого прізвища, а також статті, за якою його затримали.

Журналіст розповів, що при затриманні його не катували, але «чинили психологічний тиск». Тиск триває і зараз, - пише правозахисниця: «порожня камера карантинного відділення - ані телевізора, ані книги, ані газети. Якщо ти опиняєшся у в'язниці в суботу, вважай, пропав на два дні: жодноъ інформації, повна ізоляція. Така ситуація тільки в Лефортово, в інших московських в'язницях на карантинах є книжки, можна обрати, що почитати. В "Лефортово" книг в карантині немає».

"Нехай посидять, - нічого страшного", - за словами Свєтової, саме так відреагував на її зауваження відповідальний співробітник СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-