Червону вишиванку для Усика львівські майстрині створили за два тижні

Червону вишиванку для Усика львівські майстрині створили за два тижні

Фото, відео
Укрінформ
Червону вишиванку, в якій боксер Олександр Усик вийшов на церемонію зважування перед боєм проти Тайсона Ф'юрі, створили майстрині зі Львова у рекордні для такої роботи терміни - два тижні.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на пресреліз бренду MARYLU by Nazarchuk, який створив унікальну сорочку.

«Ми дізналися, що у давнину козаки перед важливим боєм одягали саме червоний колір. Тож наша вишиванка стала для Усика ще й переможною! Недарма, червоний - це колір сили духу, що надає сил і контролює емоції», - зазначили дизайнерки Марʼяна та Марта Назарчук.

На передній частині вишиванки для Усика - вишивка чорними нитками зі слов’янським орнаментом «Алатир» - символ Бога-Творця. Він означає абсолютний баланс, гармонію й рівновагу. На спині сорочки - вишитий портрет українського військовополоненого Олександра Мацієвського, якого окупанти розстріляли після слів "Слава Україні!", і вірш, який йому присвятив Усик: «Слава Україні - за такі слова кулю ти отримав і тебе нема, але пам’ять вічна, воїне, тобі, ти за неньку рідну, ворогів давив. Показав ти силу, силу ЗСУ, так Героям слава, а тобі в раю».

Читайте також: Усик після перемоги над Ф’юрі потрапив до лікарні через підозру на перелом щелепи - промоутер

«Кожен українець знає історію Героя, якого зображено на цьому портреті. Але за кордоном - таких одиниці. Тому ми й створили цю вишиванку для Олександра Усика, щоби весь світ дізнався про українського воїна Олександра Мацієвського», - кажуть майстрині.

Найближчим часом дизайнерки планують передати вишитий портрет Олександра Мацієвського матері Героя.

Як повідомляв Укрінформ, у Саудівській Аравії 19 травня Олександр Усик у 12-раундовому протистоянні здолав британця Тайсона Ф'юрі. Українець об’єднав титули та став першим в історії абсолютним чемпіоном світу у суперважкій вазі в епоху чотирьох головних поясів.

Фото надані брендом MARYLU by Nazarchuk

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-