Серветку із першим контрактом Мессі з «Барселоною» продали на аукціоні за $965 тисяч

Серветку із першим контрактом Мессі з «Барселоною» продали на аукціоні за $965 тисяч

Фото
Укрінформ
Серветку, на якій було підписано перший контракт всесвітньо відомого футболіста Ліонеля Мессі із ФК «Барселона», продали з молотка у п’ятницю за 762 000 фунтів стерлінгів (965 тисяч доларів США).

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті аукціонного дому Bonhams.

Початкова ціна серветки, яка описується Bonhams як «один із найважливіших документів в історії футболу», становила 300 000 фунтів стерлінгів (352 000 євро). Лот був виставлений на онлайн-аукціоні з 8 по 17 травня.

«Так, це паперова серветка, але це та сама знаменита серветка, з якої починалась кар’єра Ліонеля Мессі. Вона змінила життя Мессі, майбутнє футбольного клубу «Барселона» і допомогла подарувати одні з найяскравіших моментів футболу мільярдам вболівальників по всьому світу», – сказав Ян Елінг, експерт Bonhams New York.

Як повідомляв Укрінформ, на початку лютого серветка, на якій 13-річний Ліонель Мессі підписав свій перший контракт з ФК «Барселона», буда виставлена на аукціон.

Контракт на серветці був збережений тодішнім представником Мессі Орасіо Гаджолі. Серветка була підписана футболістом у грудні 2000 року, коли спортивний директор «Барселони» Карлес Рексач домовився із батьком Мессі та Гаджолі залучити до команди аргентинського підлітка, який згодом став найкращим нападаючим клубу за всю історію.

Читайте також: Чемпіонські кросівки Майкла Джордана продали на аукціоні за рекордні $8 мільйонів

Угода, ратифікована тодішнім президентом клубу Жоаном Гаспартом, була офіційно підписана тієї ж ночі, а через місяць «Барселона» завершила підписання контракту з Мессі, розпочавши його 20-річне перебування у каталонському футбольному клубі.

Фото: Urbanandsport / NurPhoto via Getty Images / www.bonhams.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-