Учасників Олімпіади у Парижі захищатимуть від кібербулінгу за допомогою штучного інтелекту

Учасників Олімпіади у Парижі захищатимуть від кібербулінгу за допомогою штучного інтелекту

Укрінформ
Під час Олімпійських і Паралімпійських ігор спортсменам запропонують встановити на своїх електронних пристроях спеціальні системи фільтрації повідомлень та коментарів, щоб захистити їх від кібербулінгу.

Про це повідомляє Le Monde, передає Укрінформ. 

«Якщо хтось атакує вас в інтернеті безпосередньо перед змаганнями, ви не почуватиметеся в безпеці, навіть якщо ваше фізичне середовище безпечне. Тому ми повинні підтримати спортсменів, усуваючи ці загрози», - пояснила голова підрозділу МОК з питань безпеки спорту Кірсті Берроуз.

Спеціальна система фільтрації буде використовувати штучний інтелект, здатний видаляти у режимі реального часу більш ніж 35 мовами та діалектами так звані ворожі повідомлення з акаунтів у соцмережах. Стирати образливий контент будуть ще до того, як він буде прочитаний.

За словами Берроуз, усім 15 000 олімпійських та паралімпійських спортсменів, а також тренерам та офіційним осіб (понад 2000 людей), цю систему запропонують «де-факто».

Читайте також: Поліція виселила мігрантів з тимчасового табору біля мерії Парижа

Це перший випадок, коли система захисту від кібербулінгу працюватиме за замовчуванням для всіх учасників Ігор.

"Ми очікуємо майже пів мільярда повідомлень у соціальних мережах. Якщо витрачати на кожне з них по секунді, то на обробку людині знадобиться шістнадцять років. ШІ робить це миттєво",- зауважила Берроуз.

Якщо ж спортсмен усе ж побачить образливий коментар, він зможе скористатись послугами психологів, які працюватимуть в Олімпійському селищі.

Як повідомляв Укрінформ, президент Франції Еммануель Макрон, який раніше обіцяв скупатися в Сені напередодні Олімпіади в Парижі, запевнив, що вода в річці буде чистою та придатною для проведення змагань.

Фото: SOPA Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-