Участь російських шахістів у турнірі в Канаді надсилає

Участь російських шахістів у турнірі в Канаді надсилає "неправильний сигнал" - Генконсульство України

Укрінформ
Генеральне консульство України в Торонто висловило розчарування через участь трьох російських шахістів у міжнародному турнірі в Торонто.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться на сторінці диппредставництва у Фейсбуці.

“Генеральне консульство України в Торонто висловлює своє розчарування рішенням щодо надання дозволу на участь російських шахістів у турнірі претендентів Міжнародної федерації шахів, який триватиме у Торонто з 3 по 23 квітня цього року”, - йдеться у заяві.

Українські дипломати вважають, що з огляду на повномасштабне вторгнення РФ в Україну участь російських гравців (дехто з яких, імовірно, пов’язаний із російським режимом та підсанкційними особами) у турнірі з шахів в Торонто "надсилає неправильний сигнал родичам жертв та міжнародній спільноті”.

У диппредставництві наголосили, що участь російських шахістів у міжнародному турнірі підриває зусилля світової спільноти із притягнення Росії до відповідальності за її злочини в Україні.

“Ми закликаємо усіх прричетних терміново вжити заходів для скасування участі зазначених росіян у турнірі в Торонто”, - додали українські дипломати.

На турнірі представники Росії Ян Непомнящий, Катерина Лагно і Олександра Горячкіна виступають не під прапором держави-агресора, а безпосередньо під патронатом Міжнародної федерації шахів.

Читайте також: Анна Музичук зіграла внічию з китаянкою Тінцзе на Турнірі претенденток

Турнір претендентів - це змагання, за підсумками якого мають визначити претендента на поєдинок проти чинного чемпіона, гроссмейстера Діна Ліженя наприкінці 2024 року.

Фото: Pexels

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-