Збірна команда України з хокею U18 взяла участь у навчальному семінарі Ради Європи

Збірна команда України з хокею U18 взяла участь у навчальному семінарі Ради Європи

Укрінформ
Хокеїсти юнацької збірної України U18 взяли участь у навчальному семінарі «Чемпіони поваги: просування рівності та інклюзивності у спорті», який організували  Рада Європи спільно з Мінмолодьспорту та Федерацією хокею України. 

Як повідомляє пресслужба Мінмолодьспорту, тренінг проводився у Європейському молодіжному центрі Будапешта у рамках імплементації Плану дій Ради Європи для України «Стійкість, відновлення та відбудова» на 2023-2026 роки, передає Укрінформ. 

Мета семінару - зосередження увагу спортсменів на принципах Європейської спортивної хартії щодо просування рівності та доброчесності у спорті, протидії дискримінації, розуміння та протидії висловлюванням мови ворожнечі, а також ключової ролі спортивних послів у просуванні позитивних цінностей спорту.

Під час тренінгу учасники на реальних прикладах навчались визначати мову ворожнечі у спорті, способи реагування та боротьби із нею, вивчали роль спортсмена як посла у просуванні рівності та інклюзивності. Юні хокеїсти взяли участь у практичних заняттях і вправах на основі сценаріїв, в яких команди працюють разом, щоб навчитися реагувати на ситуації, пов'язані з дискримінацією або утиском.

Читайте також: У Білогородці обговорили перспективи зведення реабілітаційно-спортивного комплексу

Під час заходу начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Мінмолодьспорту, секретар міжвідомчої робочої групи «Національна платформа доброчесності спорту» Наталія Радчук провела окрему сесію для хокеїстів збірної України U18 із проблематики маніпулювань спортивними змаганнями та інших загроз доброчесності спорту, таких як допінг та договірні матчі.

Фото: mms.gov.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-