Пішов з життя «батько рівненського баскетболу» Сергій Шемосюк

Пішов з життя «батько рівненського баскетболу» Сергій Шемосюк

Укрінформ
Пішов з життя «батько рівненського баскетболу» Сергій Шемосюк, який першим в Україні переклав на державну мову правила змагань з баскетболу.

Як передає Укрінформ, про це в Телеграмі повідомив голова Рівненської обласної ради Андрій Карауш.

«На 68 році пішов з життя, як його називали, «батько рівненського баскетболу» Сергій Шемосюк. Пішов раптово і для всіх несподівано», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, він першим в Україні переклав на державну мову правила змагань з баскетболу. Розробив не один методичний посібник з цього виду спорту.

Як розповів Карауш, Шемосюк заснував рівненський баскетбольний клуб і команду «БК-93».

Як інформує у Фейсбуці Рівненська обласна спеціалізована дитячо-юнацька спортивна школа олімпійського резерву, кожен у місті, хто мав дотик до цього спорту, пройшов через баскетбольну душу Сергія Шемосюка.

Як написав у Фейсбуці директор Костопільської дитячо-юнацько спортивної школи Юрій Шарманський, Шемосюк - легенда рівненського баскетболу, він був безкомпромісним, неординарним, чоловіком, який насправді за життя нажив більше ворогів, ніж друзів через свою харизму, характер, статус, позицію.

Як інформує Федерація баскетболу України, 2 квітня, на 68 -му році життя перестало битися серце у батька рівненського баскетболу - Сергія Шемосюка.

Сергій Степанович Шемосюк народився 16 квітня 1956 року. Закінчив Брестський державний педагогічний інститут. З 1977 року працював у рівненському ДЮСШ.

В 1993 році був одним з засновників головної баскетбольної команди Рівненщини БК-93 Пульсар, до 2007 року очолював команду, пройшовши з нею шлях від Першої ліги до Суперліги. У 1999 році він запросив молодого таланта Сергія Ліщука до основної команди Пульсара, давши йому шлях у великий баскетбол.

Читайте також: Олексій Лень зробив сім підбирань у грі НБА проти «Кліпперс»

З 2007 по 2022 рік був директором Обласної спеціалізованої дитячо-юнацької спортивної школи олімпійського резерву міста Рівне. Після цього він продовжив тренерську діяльність, виховуючи нові покоління українських баскетболістів.

Фото: fbu.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-