Середа: Моя програма дозволяє мені боротись за медаль Олімпійських ігор

Середа: Моя програма дозволяє мені боротись за медаль Олімпійських ігор

Ексклюзив
Укрінформ
Бронзовий призер чемпіонату світу зі стрибків у воду Олексій Середа розповів під час нагородження найкращого молодого спортсмена лютого від НОК, що він здатен боротися за медаль на Олімпіаді.

Він сказав про це кореспонденту Укрінформу.

«Ця нагорода для мене – мотивація працювати далі. Виступ на чемпіонаті світу – це мій супергарний виступ. Я ще ніколи так добре не стрибав. Спочатку сам не міг у це повірити. У мене в програмі 6 стрибків і завжди 1 я роблю погано, а п’ять - добре. Або 2 погано, а 4 добре. Цього разу я зробив усі стрибки добре, стабільно. До Олімпіади в Парижі хотілось би зберегти стабільність і покращити свій результат. Моя програма дозволяє мені боротись за медаль, треба підготуватись психологічно та стабільно добре стрибати», - сказав Середа.

Олексій також розповів про свої майбутні старти.

«Цей Кубок світу я пропустив через те, що у мене, дійсно, дуже багато стартів. У стрибках у воду, якщо ти дуже багато стрибаєш, то спина може не витримати. Мені більш важливо підготуватись до Олімпійських ігор. Зараз я поїду на Кубок світу, який відбудеться у Берліні, там я буду виступати індивідуал, синхрон. Потім, якщо ми гарно виступимо і відберемось на Суперфінал, який відбудеться у Китаї, поїдемо ще в Китай. Після Китаю - Олімпійські Ігри. Будемо робити весь акцент на Олімпійські ігри. Ці змагання – більше як підготовка до Олімпіади. Звичайно, хочеться потрапити в топ-3, або ж перемогти і підняти прапор України», - додав Середа.

Українець також розказав про свою конкуренцію з китайськими дайверами.

«Я думаю, що мені ще далеко до китайців. Це моя особиста думка, тому що я бачу різницю, і вони постійно в мене виграють. Зараз, мабуть, я ще не готовий конкурувати, у нас дуже великий розрив між Україною і Китаєм, але я думаю, що все можливо. У нас є всі умови, завдяки нашому президенту, Ігорю Лисову. У нас один із найкращих басейнів Європи, є зал, якісний тренерський склад, тож будемо працювати. Кожного дня я максимально викладаюсь на тренуваннях, намагаюсь вдосконалити техніку, хореографію. Ми займаємось батутною підготовкою, спортивною гімнастикою – все це для того, щоб ставати кращими і боротись за найвищі нагороди», - підсумував Середа.

Читайте також: В Олімпійському домі нагородили найкращих українських спортсменів лютого

Як повідомляв Укрінформ, на ЧС зі стрибків у воду Середа здобув дві «бронзи» - у дуеті з Болюхом та індивідуально у стрибках з 10-метрової вишки.

Фото: facebook.com/ukrainiandiving

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-