Володимир Мула: Хотів знімати фільм про Еліну Світоліну, але вона відмовилася

Володимир Мула: Хотів знімати фільм про Еліну Світоліну, але вона відмовилася

Ексклюзив
Укрінформ
Український журналіст, кінорежисер Володимир Мула на презентації книги «Мені подзвонив Вейн» про створення кінострічки «ЮКІ» розповів, що спочатку хотів зняти фільм про українську тенісистку Еліну Світоліну.

Він сказав про це під час презентації своєї книги, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я хотів знімати фільм про Світоліну, але отримав відмову. Почав знімати «ЮКІ». Сподіваюсь, що Світоліна його подивиться. Такі відмови дають розуміння, що ти робиш правильні речі, і рано чи пізно вони дають результат», - зауважив Мула.

Він також розповів, що більшість часу під час роботи над фільмом спілкувався з батьком колишнього хокеїста Вейна Грецкі.

«Я дуже багато часу провів з його татом. Його тато до останніх днів читав українською. Він розумів абсолютно все, коли ми спілкувались. Його найкращий друг за день до зустрічі з Вейном мені зателефонував і сказав, що Вейн вважає себе вихідцем з Польщі. Я тоді добре підготувався до інтервʼю(з Грецкі - ред.). Почав друкувати мапи українських земель. Коли ми спілкувались з ним, то він згадав, що його бабуся, яка походить з Тернопільщини, спілкувалась з ним українською. Саме вона привела йому любов до хокею. Ми не спілкуємось з ним кожен день. Достукатись до нього - це вже великий успіх. У перші дні війни він зателефонував і запропонував свою допомогу. Він не забуває про Україну - це факт», - пояснив Володимир.

Він також сказав, що планує створити художній фільм на основі нової книги.

«Три роки праці над фільмом - це не один день, місяць. За цей час у мене було дуже багато людей, подій і ситуацій, які змінили мене. Після того, коли я зрозумів, що кіно підкорює не лише українського, а й світового глядача, відчув, що не можу про це не написати. Ці всі люди до останніх днів культивували в собі українську культуру і мені було дуже важливо перенести це в книгу. Я почав писати її у 2020 році, а закінчив - у 2023-му. Мені було важливо до дрібниць описати кожну вулицю, кожен магазин. Книга слугує своєрідним продовженням фільму. Є ідея зробити художнє кіно по цій книзі. Стільки історій, людей, що просто не може не вийти», - підсумував Мула.

Читайте також: Почесний президент Федерації хокею України Анатолій Брезвін удостоєний нагороди IIHF

Як повідомлялося, фільм «ЮКІ» став найкасовішим документальним фільмом за всю історію українського кінотеатрального прокату.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-