Жеребкування Кубка України з баскетболу відбудеться 23 січня

Жеребкування Кубка України з баскетболу відбудеться 23 січня

Укрінформ
Жеребкування першого етапу Кубка України з баскетболу серед чоловічих клубів пройде 23 січня. 

Початок процедури о 12.00, передає Укрінформ.

Нинішнього сезону у Кубку України візьмуть участь 10 клубів Суперліги та 6 найкращих команд Вищої ліги чемпіонату України на момент завершення двох кіл регулярного чемпіонату,. 

Нині право зіграти у Кубку країни забезпечили собі чотири команди Вищої ліги. На останні дві путівки претендують одразу чотири колекиви «Селф Мейд Баскет», «Push Team-ДТЕУ», «Харківські Соколи» та «ДіДІбао».

Учасники Кубка України 2023/24:

команди від Суперліги - «Дніпро», «Запоріжжя», «Прикарпаття-Говерла», «Рівне-ОШВСМ», «Черкаські-Мавпи-Дніпро», «Київ-Баскет», «Політехніка-Галичина», «БІПА-Збірна Одеської області», «Старий Луцьк-Університет» та «Кривбас»; 

команди Вищої ліги - «Прометей», «Самбір», «Збірна Сумської області-СумДУ», «Ніко-Баскет».

Відповідно до формату Кубка України шляхом сліпого жеребкування будуть визначені чотири господарі першого етапу змагань, де пройдуть матчі 1/8-1 та 1/4 фіналу. Пари першого етапу будуть визначені також шляхом сліпого жеребкування.

Перший етап Кубка України пройде 14-17 лютого.

Чотири переможці першого етапу стають учасниками Фіналу чотирьох Кубка України. Пари 1/2 фіналу визначаться шляхом жеребкування.

Фінал чотирьох Кубка України заплановано провести 2-3 березня. Місце проведення визначиться пізніше.

Востаннє володар трофею визначився у сезоні-2020/2021. У фінальному матчі у Києві «Будівельник» обіграв «Черкаські Мавпи».

Найбільше перемог в історії турніру у «Азовмаша», а в останніх п'яти розіграшах Кубку України чотири рази у фіналі грав «Дніпро», тричі здобувши трофей. 

Читайте також: Баскетбольна Суперліга: «Дніпро» виграв 15-й матч поспіль, здолавши «Черкаські Мавпи»

В сезоні-2021/2022 Кубкок країни не був дограний через початок повномасштабної війни в Україні. Не проводилися змагання і минулого сезону.

Фото: fbu.ua. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-