Жеребкування кваліфікації жіночого Євро-2025 з футболу пройде 5 березня

Жеребкування кваліфікації жіночого Євро-2025 з футболу пройде 5 березня

Укрінформ
Кваліфікація футбольного чемпіонату Європи 2025 року серед жіночих команд у новому форматі триватиме з квітня по грудень 2024 року і вирішить, хто з 15-ти команд приєднається до господарки, Швейцарії.

Жеребкування для Ліг А, В і С відбудеться 5 березня. Остаточне становище збірних у лігах визначиться після стикових матчів Ліги націй-2023/2024, які відбудуться у лютому, передає Укрінформ. 

Розподіл путівок на Євро-2025 відбуватиметься за підсумками наступного лігового циклу. До фінального турніру відразу потраплять вісім найкращих команд у Лізі A (перші та другі місця). Якщо країна-організатор, Швейцарія, не пройде кваліфікацію, їй усе одно гарантують путівку. 

Перепустки, що залишилися, будуть розіграні у двох раундах плей-офф. У першому раунді команди, які посядуть третє та четверте місця в Лізі А, зіграють із переможцями груп та трьома найкращими командами, які посядуть другі місця в Лізі С. Вісім переможців проходять до другого раунду.

Чотири переможці груп і два найкращі колективи, які посядуть другі місця в Лізі B, зіграють проти решти двох команд, що посядуть другі місця, і чотирьох команд, які посядуть треті місцяув Лізі B. Шість переможців виходять до другого раунду.

У другому раунді 14 збірних безпосередньо розіграють сім путівок до фінального турніру Євро-2025, де загалом мають виступити 16 учасників.

Додамо, що у період із 23-го до 28 лютого чотири переможці груп Ліги А (Іспанія, Нідерланди, Німеччина, Франція) визначать першого в історії чемпіона жіночої футбольної Ліги націй. Фінальна стадія пройде за системою одноматчевих плей-офф.

Учасники фіналу вийдуть на Олімпіаду разом із Францією (господаркою Ігор-2024). Якщо Франція зіграє у фіналі Ліги націй, її путівка дістанеться бронзовому призеру турніру.

Також було визначено пари стикових матчів між командами Ліг А, В і С, які претендують на збереження прописки в дивізіоні та підвищення в класі. Усі поєдинки відбудуться в період із 21-го до 28 лютого.

Збірна України в стикових матчах за місце в Лізі В протистоятиме Болгарії. «Синьо-жовті» під час жеребкування були сіяними, тож перший поєдинок проведуть на виїзді.

Читайте також: Три українські жіночі футбольні клуби увійшли у топ-100 рейтингу УЄФА

Гра Болгарія - Україна відбудеться 23 лютого в болгарському містечку Кирджалі на центральному стадіоні «Арда-Арена». Про час початку буде повідомлено додатково. Матч-відповідь Україна - Болгарія пройде 27 лютого.

Фото: uaf.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-