Гандбольні збірні України боротимуться за вихід на Олімпіаду-2028 - президент Федерації

Гандбольні збірні України боротимуться за вихід на Олімпіаду-2028 - президент Федерації

Укрінформ
У Національному олімпійському комітеті України сьогодні відбулася пресконференція за участю керівництва Федерації гандболу.

Учасники зустрічі розказали про підсумки виступів національних команд у 2023 році й поділилися планами щодо досягнення прогресу у результатах на майбутніх стартах, передає Укрінформ.

За словами президента організації Андрія Мельника, головною метою федерації є кадрове омолодження збірних, яким належить боротися за вихід на Олімпійські ігри-2028 у Лос-Анджелесі (США).

«Наша програма-максимум - участь на Олімпіаді-2028 обох збірних України. Потенціал для цього є величезний. Чимало молодих талановитих виконавців нині виступають в українських змаганнях та у чемпіонатах європейських країн. Тому ми вирішили омолодити склади наших команд, створивши боєздатні колективи із 18-21-річних гравців, яким з часом буде до снаги конкурувати за право відібратися на 34-ту Олімпіаду», - наголосив Андрій Мельник.

Головний тренер жіночої національної збірної Віталій Андронов, коментуючи 23-тє місце своїх підопічних серед 32-х команд на чемпіонаті світу-2023, зазначив, що потрапляння «синьо-жовтих» у фінальну частину світової першості вже є значним досягненням для українського гандболу.

«Україна вперше з 2009 року зіграла на чемпіонаті світу. 14 років тому «синьо-жовті» посіли 17-те місце. А взагалі найкращим результатом на чемпіонатах світу була четверта позиція у 2003 році. В активі українських гандболісток також титул віце-чемпіонів Європи-2000 та звання бронзових призерок Олімпійських ігор-2004. Цього разу в Данії виступити вдаліше «синьо-жовтим» завадила відсутність відразу шістьох провідних гравчинь. Наступні плани жіночої команди пов'язані із Євро-2024, де українки проходять кваліфікацію у відбірковій групі з Німеччиною, Словаччиною та Ізраїлем», - розповів Віталій Андронов.

Читайте також: Жіноча збірна України з гандболу поступилася Аргентині на ЧС-2023

Попри невдачу у відборі на Євро-2024, чоловіча збірна України на чолі з Вадимом Бражником націлена пробитися на ЧС-2025.

«Найближчі офіційні ігри наші гандболісти проведуть 13 та 16 березня проти Естонії у рамках 2-го етапу кваліфікації чемпіонату світу-2025», - повідомив Вадим Бражник.

У пресконференції також взяли участь олімпійський чемпіон-1976 Сергій Кушнірюк та бронзова призерка Олімпіади-2004 Олена Яценко.

Фото: Андрій Мельник (handball.net.ua).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-