Українські шахістки націлені на перемогу

Українські шахістки націлені на перемогу

Укрінформ
У жіночому турнірі Гран Свіс грають 50 шахісток. Утім, у них теж буде 11 турів за швейцарською системою. Призовий фонд турніру 140 тисяч доларів. Перший приз – 25 000.

Контроль часу: півтори години на 40 ходів, 30 хвилин – до кінця партії, 30 секунд додаються, починаючи з першого ходу. Двоє переможниць здобувають право грати в турнірі претенденток. Утім, троє з учасниць, вже пробилися туди: це  Олександра Горячкіна (під прапором ФІДЕ), Анна Музичук (Україна) та Тань Чжу’ї (Китай).

Серед фаворитів –  Горячкіна (рейтинг – 2558), Олександра Костенюк (2523, Швейцарія), Марія Музичук (2519, Україна), Тань Чжу’ї (2517) та Анна Миузичук (2513). Також українок представлятиме екс-чемпіонка світу Анна Ушеніна (2434).

І хоча українок – лише троє, вони є реальними претендентками на загальний успіх. Власне, Марія Музичук і за силою гри цілком здатна пробитися до турніру претенденток. Та й екс-чемпіонка світу Анна Ушеніна інколи здатна здивувати шаховий світ.

У першому турі Анна Музичук чорними перемогла Софі Мілет з Франції, а її сестра Марія та Ушеніна зіграли тим самим кольором унічию відповідно з Хоанг Тхан Транг (Угорщина) та Маріам Мкртчан (Вірменія).

Петро Марусенко, міжнародний майстер.

Фото: FIDE, tatasteelchess.in. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-