Один за ціною трьох: збірна України втримала нічию у поєдинку з Англією

Один за ціною трьох: збірна України втримала нічию у поєдинку з Англією

Укрінформ
Національна збірна України поділила залікові пункти (1:1) у четвертому поєдинку в рамках кваліфікації до чемпіонату Європи-2024.

Підопічні Сергія Реброва змогли витримати натиск англійців, хоч прогнози аналітиків були невтішними. «Синьо-жовті»  вкотре підтвердили аксіому про те, що у футбол грають люди, а не імена. Команда, в якій все працює на автоматизмі здатна створити проблеми гранду світового футболу. Про нічию, яка вартує перемоги, читайте в матеріалі від Укрінформу. 

Без сюрпризів у стартовій одинадцятці

Попри непросту кадрову ситуацію у збірній, Сергій Ребров отримав у розпорядження футболістів, які мають постійну ігрову практику у своїх клубах. Саме цей фактор зіграв під час вибору першого номера збірної. Георгій Бущан прогнозовано замінив на воротах Анатолія Трубіна, який лише адаптовується до португальського футболу. 

У лінії захисту сюрпризів не було. Вже звична для українського вболівальника четвірка вийшла у старті: Миколенко, Матвієнко, Забарний і Конопля. Хоч на рахунок останнього були певні сумніви, але він якісно відпрацював на фланзі, не дозволивши розбігатися зірковому Джеймсу Меддісону. Варто також відзначити не за роками зрілу гру Ілля Забарного. Здається, що він лише реалізовувати свій потенціал. Англійський «Борнмут» натомість ідеальне для цього місце. Впевнена робота з м'ячем і прекрасна робота під час позиційного захисту - це найкраще резюме для Іллі у цьому матчі.

За центр поля відповідав трикутник Степаненко-Зінченко-Судаков. Тарас у притаманній для себе манері намагався перекушувати небезпечні паси суперника, Олександр відповідав за креатив і перехід від оборони до атаки, а Георгій намагався допомагати обом. З урахуванням того, що їм протистояли зіркові Райс і Беллінгем, варто визнати, що хлопці зі своїм завданням впоралися.

Допомагали центру поля Циганков, Яремчук і Мудрик. Про атакувальні спроби нашого нападу говорити, на жаль, не довелося, але вони точно працювали на команду. Хіба Михайло Мудрик намагався вкотре всім довести свій клас, але вкотре - не вдалося. 

Надійно позаду - з надією попереду

З перших хвилин матчу Англія чітко окреслила, що саме вона гратиме першим номером у цьому матчі. Вони намагалися швидко вирішити долю матчу, але українці були готовими до цього. Кожен, включно з Яремчуком, працював на оборону. Тарас Степаненко намагався жорстко заспокоїти суперників і, як зазвичай, першим побачив перед собою «гірчичник». Така вже в опорника рутина. 

Циганков і Мудрик постійно поверталися назад і допомагали фланговим захисникам. Якщо Меддісона втримати вдалося, то Сака декілька разів вислизав з-під Миколенка. В одному з епізодів правий вінгер «Трьох Левів» поцілив у поперечку. 

Основна креативна робота лягла на плечі Беллінгему: він постійно намагався знайти партнерів розрізними пасами, але Матвієнко і Забарний відчайдушно перехоплювали м'яч. В контексті гри «Золотого хлопчика» також варто згадати про Судакова. Георгій не давав Джуду розбігатися і водночас підвищував свою вартість після кожного виграного єдиноборства.

Після 25 хвилин глухої оборони Україна стрімко підловила стрімкою атакою. Судаков протягнув м'яч по центру, обігравши Саку і знайшов пасом Циганкова. Віктор м'яча притримав і запустив по флангу Коноплю. Юхим підняв голову і виконав пас на Зінченка, який в один дотик змінив рахунок на табло. Після цього гра пішла по колу. Англія - атакувала, а Україна - захищалася всією командою.

В одному з епізодів Вокер зміг отримати пас безпосередньо в нашому штрафному майданчику і реалізував свій момент. На перерву команди пішли за нічийного рахунку.

Втримали «синицю» в руках

У другому таймі збірна України не форсувала подій. Українці грали від оборони, а поява на полі Сидорчука стала сигналом, що Ребров хоче зберегти результат. Єдина опція в атаці, яку намагалися використати Зінченко і Миколенко - це забігання Мудрика. На жаль, Михайло не зміг нічого вдіяти проти не менш швидкого, але досвідченішого Вокера. Мудрик раз по раз намагався знайти для себе вільний простір, але щоразу щось заважало. Він запам'ятався картинними падіннями без жодного зиску.

До 90-ї хвилини Україна спромоглася на ще один удар у виконанні Судакова, але він відверто не вдався. Після фінального свистка «синьо-жовті» не приховували радості. Нічия проти відвертого фаворита групи дорого вартує. 

Читайте також: Україна - Англія. Текстова трансляція

Хоч матч проти англійців став третім офіційним на чолі збірної для Реброва, але у цієї команди вже проглядається системність. Українці виходять на поле, маючи чітко підготовлений план на гру. Поки збірна Реброва нагадує команду Шевченка в нападі, а Петракова - в захисті. 

Читайте також: Збірна України зіграла внічию з футболістами Англії у відборі на Євро-2024

Наступним суперником України у кваліфікації до Євро-2024 стане збірна Італії. Матч розпочнеться 12 вересня о 21:45. У національної команди є 2 дні, щоб підготувати сюрприз ще одному футбольному гранду.

Віталій Ткачук, Київ

Фото Павла Кубанова

   

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-